DAN PLAVE ZVIJEZDE

07. 6. 2022.

DAN PLAVE ZVIJEZDE

 

Važno zdravstveno-edukativno događanje šestu godinu zaredom u Hrvatskoj organizira Udruga P.I.N.K.– life s ciljem jačanja svijesti o važnosti prevencije raka debelog crijeva, promoviranja zdravog načina života te podrške oboljelima od raka debelog crijeva

 

Zagreb, 11. lipnja 2022. – Ove subote, 11. lipnja 2022. od 10 do 12 sati Udruga P.I.N.K. – life obilježit će Dan plave zvijezde (Blue Day) u Gajevoj 7, na terasi caffe bara Espresso. Gostima će se uz kavu dijeliti bademi koji alkaliziraju tijelio i vitaminski sok od naranče, te edukativan letak, kako bi se na simboličan način osvijestila potreba vođenja zdravog života i odlaska na preventivne preglede.

Druženju će se priključiti osobe iz javnog života.

Pozvani ste na ovo obilježavanje te da informirate građane o događanju i edukativnim predavanjima koji u sklopu ovog obilježavanja slijede, a to su:

8. lipnja u 18 h predavanje dr. med.Irme Goršić, specijalistice interne medicine, uža specijalistica internističke onkologije, koja će držati predavanje na temu “Program potpore namijenjen osobama s karcinomom probavnog sustava.”

13.6. u 18 h održati dr.scDavor Kust, dr.med.,specijalist onkologije i radioterapije, koji je zaposlen na Klinici za onkologiju KBC-a „Sestre milosrdnice“ u Zagrebu te je idejni začetnik i osnivač onkološke mreže  bit će na temu “Prevencije i ranog otkrivanja raka probavnog sustava”.

Oba predavanja moći će se pratiti putem Facebook stranice Udruge kako bi svi zainteresirani ih bilo kojeg dijela Hrvatske ova predavanja mogli poslušati.