Poziv na druženje i najavu događaja – 25. svibnja 2024. od 10 h

17. 5. 2024.

Pozivamo Vas na javnozdravstvenu akciju „Blue day – Dan plave zvijezde“ koja će se održati u subotu, 25. svibnja 2024. u kazališnoj kavani KAVKAZ, Trg Republike Hrvatske 1, s početkom u 10 sati i trajanje do 14 h.

Cilj je ove zdravstveno-edukativne akcije jačanje svijesti kod građana o važnosti prevencije raka debelog crijeva, isticanje bitnosti informiranosti o navedenoj zloćudnoj bolesti te podrška oboljelima od iste.

„Dan plave zvijezde“ obilježava se po uzoru na manifestaciju „Dress in Blue Day“ koja se već dugi niz godina obilježava u SAD-u u organizaciji Colorectal Cancer Alliance.

Ove 2024. godine, udruga Pogled iz novog kuta (P.I.N.K. – life) će uz svoje prijatelje udruge i mnoge suradnike ali i osobe iz javnog života, akciju „Dan plave zvijezde“ obilježit već sedmu godinu zaredom. Kao velika podrška Udruge, HOG Pleter Chapter Croatia bikeri, tradicionalno će vožnjom po centru grada skrenuti pozornost na ovu akciju, jer za cilj imamo postići osvještavanje i kroz medije te promovirati potrebitost odlaska na redovite preventivne preglede HZJZ na koje je izlaznost trenutno izrazito niska, svega 18 % prema zadnjim dostupnim statistikama. Također, promocija javnozdravstvene akcije i zdravog načina života bit će potkrijepljena dijeljenjem edukativnih letaka te zdravih voćnih salatama posjetiteljima akcije i gostima kavane Kavkaz.

Stručne i pouzdane informacije za medije iznijet će Dr. Pavo Kostopeč i zastupnik Europskog parlamenta Tomislav Sokol.

Cijenimo Vaš dolazak i radujemo se svakoj Vašoj najavi ovoga druženja!