Podjela narcisa za nadu u život za sve oboljele od raka!

12. 3. 2024.

Zagreb, 12. 3. 2024. – kišnog utorka predstavnice udruge P.I.N.K. life posjetile su KBC Zagreb (Rebro), te s Hrvatskim Društvom Onkoloških medicinskih sestara i tehničara ispred kojih je bila predsjednica udruge Jasminka Miličević, podijelili buketiće narcisa pacijentima na onkologije KBC Zagreb.
Predsavnice udruge su dočekali prof. dr. sc. Stjepko Pleština, zamjenik ravantelja KBC Zagreb, predstojnik Klinike za onkologiju KBC-a Zagreb te Ana Ljubas magistra sestrinstva, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo, glavna sestra KBC-a Zagreb.

Akciju su podržali i Milivoj Novak te ravnatelj KBC-a Ante Ćorušić.

Ovaj simboličan znak nade za cilj je imao razveseliti pacijentice i one koji se liječe, te pružiti poruku zajedništva i nade u oporavak. Pogled iz novog kuta podrazumijeva i promociju prevencije ali i zdravo suočavanje s bolesti kada do nje dođe. Udruga je i tada uz oboljele i pruža im nadu, podršku, informacije, kontakte, i sve ono što je u njenoj moći.
Inspirirane željom pružanja podrške, ova malena gesta u obliku buketa narcisa razveselila je i unaprijedila atmosferu odjela.
Možda je buket narcisa bio samo simboličan, ali ljubav i podrška koju smo podijelili ostavili su dugotrajan trag u srcima pacijenata ali i u srcima članica Udruge.
Podsjetimo da ovo nije jedino obilježavanje mjeseca kada se spominju narcisi, već da je u slastičarnama Magnolija aktualna akcija kojom se dio od prodaje kolača odvaja za rad udruge, te da se u subotu 23.3. sprema i obilježavanje Dana narcisa na Cvjetnom trgu, u periodu od 10 do 14 h, kao i na još pet lokacija u gradu Zagrebu.

Sve detalje pratite na stranicama udruge PINK life.