Deseta DM ženska utrka

20. 7. 2022.

Nakon dvogodišnje stanke, održala deseta dm ženska utrka koja je okupila više od 6.100 trkačica i malih trkača. S ciljem isticanja važnosti rekreativnog bavljenja sportom, u rekreativnoj i profesionalnoj utrci sudjelovalo je 4.556 žena i 1.553 djece, a prikupilo se više od 144.000 kuna za nabavu medicinskih uređaja.

Osim što je dm sve sudionice i sudionike utrka nagradio bogatim poklon-paketima, ova deseta dm ženska utrka ujedno je skrenula pozornost i na važnost podrške zajednici. Svi sudionici doprinijeli su donaciji koja će omogućiti unapređenje zdravstvene skrbi sugrađana te su kupnjom ulaznica osigurali financijska sredstva za rad udruge P.I.N.K. – life s ciljem nabave mobilnog ultrazvuka za KBC Sestre Milosrdnice.

– Nakon jedne odgođene utrke i prošlogodišnje virtualne utrke, sretni smo što smo se na Jarunu okupili u ovako velikom broju i pokazali da dm ženska utrka nikada nije bila samo utrka. Dvije godine socijalne distance pokazale su nam koliko je zajedništvo važno i ponosni smo što smo na dm ženskoj utrci obiteljima, prijateljima, kolegicama i kolegama pružili priliku da provedu dan sa svojim najbližima i da se dobro zabave – istaknula je Gordana Picek, prokuristica i voditeljica resora Nabave i marketinga u dm-u.