dm i Biobaza za unapređenje ženskog zdravlja

31. 5. 2020.

Osigurana donacija od 24 tisuće kuna za KBC Zagreb

Na dan 28.05.2020., dm i Biobaza predali su donaciju od 24.276 kuna Udruzi P.I.N.K. life koja je namijenjena nabavci histeroskopa za Klinički bolnički centar Zagreb. Histeroskop je uređaj koji najnovijim i najsuvremenijim metodama odstranjuje sve sumnjive tvorbe na ginekološkim organima i time uvelike pomaže u kvalitetnijem i lakšem liječenju onkoloških pacijentica.

„Svoje kupce uvijek želimo potaknuti na brigu o vlastitom zdravlju i na promišljanje o načinima na koje mogu doprinijeti boljitku zajednice. Zato nam je iznimno drago što su naši kupci prepoznali važnost ove inicijative i podržali rad Udruge P.I.N.K. life te što smo zajedno imali priliku doprinijeti senzibilizaciji javnosti o važnosti prevencije oboljenja od malignih bolesti“, naglasio je Ivan Horvat, menadžer marketinga i PR-a u dm-u.

Donacija je ostvarena tijekom ožujka u prodavaonicama dm-a, a uključiti su se mogli svi građani kupnjom odabranih proizvoda brendova alverde i Biobaza. dm i Biobaza su za svaki kupljeni proizvod donirali jednu kunu Udruzi P.I.N.K. life čija je misija smanjiti broj oboljelih osoba od malignih bolesti u Hrvatskoj, povećati postotak izlječenja te poboljšati njihovu kvalitetu života.

„O raku se treba govoriti što češće i poticati građane da primarnom prevencijom pridonesu sprečavanju nastanka karcinoma. Ovom prilikom želim zahvaliti dm-u i Biobazi te svim kupcima dm-a koji su doprinijeli donaciji za medicinsku opremu i pritom širili svijest o važnosti prevencije u cilju smanjenja pojavnosti i smrtnosti od raka“, naglasila je Nives Moric, predsjednica udruge P.I.N.K. – life.

Karcinomi su drugi uzrok smrtnosti u Hrvatskoj, s udjelom od 27 posto. Kod određenih vrsta
raka prevencija može imati značajnu ulogu, a usvajanje i njegovanje zdravih životnih navika može smanjiti incidenciju nekih vrsta raka.