Donacija aparata za limfnu drenažu općoj bolnici Dubrovnik

03. 10. 2018.

 

Opća bolnica Dubrovnik upriličila je svečanost primopredaje aparata za limfnu drenažu na Odjelu fizikalne medicine i rehabilitacije OB Dubrovnik. Sredstva za kupnju ovog aparata osigurala je Valamar Riviera d.d. i pomogla Udruzi P.I.N.K. life u akciji prikupljanja sredstava.

Humanitarna akcija Udruge P.I.N.K. life za kupnju aparata za limfnu drenažu, potrebnih za liječenje limfedema, jedne od komplikacija liječenja karcinoma dojke, započela je 1. ožujka 2018., a ovo je peti donirani aparat. Dosad su donacije primili KBC Zagreb, Opća bolnica Varaždin, Klinika za tumore te KB Dubrava.

“Nadam se da se nećemo zaustaviti na ovoj akciji, da ćemo nastaviti dalje, te da će ovaj uređaj svim oboljelima kojima je potreban olakšati liječenje. Zdravstveni sustav još nije na čvrstim nogama pa je svaka ovakva donacija iznimno vrijedna. Nadamo se kako će ovakve akcije i donacije postati praksa ali i da će bolnica s vremenom sve potrebne uređaja sama moći nabaviti” – poručila je saborska zastupnics Sanja Putica koja je i potaknula inicijativu na usmjeravanje uređaja za Opću bolnicu Dubrovnik.

Svečanosti su prisustvovali i potpredsjednica za poslovni razvoj i korporativne poslove Valamar Riviere Ivana Budin Arhanić i direktor regije Dubrovnik Tomislav Dumančić te članovi udruge PINK life na čelu s predsjednicom Nives Morić.