Mimohod danas za bolje sutra!

17. 10. 2022.

Sedmu godinu za redom održan je edukativno zdravstveni program udruge PINK life – Sačuvajmo zdrave dojke, koji su došli podržati predstavnici institucija, javnog života, medija kao i mnogi građani.

Zagreb, 15. listopada 2022. – Pogled iz novog kuta nit je vodilja svih aktivnosti udruge PINK life koja za cilj ima provoditi akcije koje dovode do smanjivanja malignih oboljenja, rane detekcije i pomoći u svakodnevici ženama oboljelim od ove vrste maligne bolesti.

Rak dojke ima pojavnost od 3000 osoba u 2020. (zadnje statistike HZJZ) no trend umrlih je u padu a izlaznost na preglede Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke za je 60 %.
Samo kontinuitet osvještavanja i provođenja i medijski popraćenih akcija omogućava pozitivne trendove, pa je tako i ovaj događaj jedna od aktivnosti koja služi ovoj svrsi. Mimohod su predvodili bajkeri kluba Pleter Chapter Croatia, a od parka Zrinjevac povorka je išla do Cvjetnog trga gdje su članice Udruge nosile reviju domaćih dizajnera zajedno s osobama iz javnog života. Dizajneri koji su sudjelovali su Robert Sever, Matija Vuica, Ivana Jurić Design, Bite My Style by Zoran Aragović, Katarina Mamić Design, Hippy Garden, Anovi, Etna Maar, Boudoir, Ivica Skoko, Lei Lou by Aleksandra Dojčinović, Duchess, Krie Design i Maleza darovali su kreacije ekskluzivno osmišljene za ovu prigodu, a inicijativu su podržale i brojne osobe iz javnog života.

Reviju su pratili i mnogi građani i njihove obitelji, što je upotpunilo ovaj emotivan trenutak za oboljele žene. Poruka je da sačuvamo zdravlje dojki a ako se bolest pojavi, zajedničkim snagama pomozimo oboljelima da prođu ovaj izazovan period njihovih života.

Građani su se družili i s mnogim onkolozima i prisutnim liječnicima koji su rado popričali s njima i udijelili svoje savijete.

Na samom Zrinjevcu govornici su bili Nives Moric, predsjednica Udruge Pogled iz novog kuta P.I.N.K.-life, doc.dr.sc. Krešimir Martić, Ivana Portolan Pajić dr.med., Davorka Moslavac Forijan i Mirela Šentija Knežević koji vas pozivaju i dogodine na ovu manifestaciju.

Foto: Luka Cerovina, Robert Gašpert – Story Press