Najava javno zdravstvene manifestacije Dan narcisa

14. 3. 2017.

Dana 25.ožujka 2017. godine u organizaciji Udruge Pogled iz novog kuta (P.I.N.K. – life) te uz podršku Hrvatske liječničke komore i čaopisa Story obilježit će se Dan narcisa, koji se već niz godina obilježava kako u Hrvatskoj tako i u mnogim drugim državama svijeta.

Dan narcisa predstavlja jedan od najvažnijih događanja u svijetu kad je u pitanju izražavanje podrške oboljelima od raka. Podjela narcisa održat će se u jutarnjim satima na 10 -15 lokacija u Zagrebu (tržnice Dolac, Kvatrić, Trešnjevka, Jarun, Volovčica, Donja i Gornja Dubrava, Špansko, okretište Črnomerec…), s time da će centralna lokacija biti na Cvjetnom trgu na kojem će od 10 do 14 sati volonteri Udruge zajedno s oboljelima od raka te osobama iz javnog i političkog života dijeliti narcise građanima.

Cvijet narcis svojim buđenjem i cvjetanjem u proljeće simbolizira novi život i nadu u ozdravljenje oboljelih od raka, a njegovi mnogostruki oblici (oko 10 000 sorti) i gotovo toliko naziva cvjetova mogu se poistovjetiti s isto toliko oblika nade oboljelih. Cvijet narcis u konačnici predstavlja nadu za budućnost bez raka.

Donacije prikupljene u ovoj javno zdravstvenoj manifestaciji koristit će se za različite aktivnosti Udruge vezane uz jačanje svijesti o važnosti prevencije i ranog otkrivanja raka te psihosocijalni oporavak oboljelih.

Javo zdravstvena manifestacija Dan narcisa obilježit će se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Hrvatskog sabora, gradonačelnika Grada Zagreba, Gradske skupštine Grada Zagreba, Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske.

Molimo sve građane da svojim dolaskom podrže ovu javno zdravstvenu manifestaciju.