Sačuvajmo zdrave dojke – Story Pink Fest

21. 10. 2019.

12.10.2019. godine na Zrinjevcu je održano događanje „Sačuvajmo zdrave dojke“ u organizaciji udruge P.I.N.K. life – Pogled iz novog kuta i Adria Medie. Četvrtu godinu za redom cilj kampanje informirati je javnost o važnosti potrebe redovitog pregleda i samopregleda dojki. Nakon pozdravnih govora pokrovitelja, gradskim ulicama krenula je ružičasta povorka do Trga Petra Preradovića gdje je održana modna revija koju su nosile žene oboljele od raka dojke i javne osobe. Zadnje statistike pokazuju da je u Hrvatskoj oboljelo 2777 osoba od raka dojke i to 2735 žene i 42 muškarca, a umrlo 789 osoba. U usporedbi sa prethodnom statistikom broj umrlih je u padu, ali i dalje trebamo svi zajedno raditi na tome da se ta brojka maksimalno smanji.

Ovim događanjem Udruga P.I.N.K life obilježila je Europski dan zdravih dojki te educirala građane kako se ispravno samopregledati. Humanitarnu povorku predvodili su motoristi iz kluba Pleter Chapter Croatia HOG, koji su na svojim motorima vozili žene oboljele od raka dojke. Na čelu povorke, uz članice Udruge P.I.N.K. life, koračali su gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, Pročelnik za zdravstvo dr. sc. Vjekoslav Jeleč, zamjenica pročelnika za zdravstvo Mirela Šentija Knežević, izaslanik Premijera Republike Hrvatske primarius Željko Plazonić, izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Ljubica Lukačić, izaslanik predsjednika Gradske skupštine Mislav Herman, Sabina Glasovac, Gordana Rusan, dr. Krešimir Martić, dr. Nenad Nola, te brojni liječnici, pokrovitelji, prijatelji i suradnici Udruge P.I.N.K. life.

Kroz cijeli listopad trajat će projekt PINK RIBBON, koji je Udruga pokrenula u suradnji s vodećim lanacem drogerija dm i najčitanijim lifestyle tjednikom Story, u sklopu kojeg će se tijekom mjeseca borbe protiv raka dojke prikupljati sredstva za donaciju namijenjena Udruzi P.I.N.K. life. Tijekom cijelog listopada u svim dm prodavaonicama u Hrvatskoj građani će moći podržati Udrugu kupovinom označenih proizvoda, a dm će donirati jednu kunu od svakog prodanog proizvoda Udruzi P.I.N.K. life. Novac od donacije Udruga P.I.N.K. life će uložiti u opremanje Opće bolnice Dubrovnik infuzomatima i opremom za kiruršku salu u kojoj se operiraju onkološki bolesnici te u organizaciju radionica kojima se osnažuju pacijenti oboljeli od malignih bolesti.